Våren 2016, kurser & workshops

Workshop – The Cover of My Life

Camilla Engman och jag bjuder in till workshop workshop – The Cover of My Life – två kreativa dagar där ni skapar ledmotiv till era liv. Med blandade tekniker och material gör du omslaget/affischen till blandbandet/skivan/boken om ditt liv. Inga förkunskaper krävs!

Material: ingår men ta gärna med spillror och önskningar från ditt liv
Var? I Camilla Engmans ateljé på Konstepidemin (vid Linnéplatsen i Göteborg)
När? 22-23 april. Startar på fredag kl 17-21 med ett glas vin. Lördag kl 11-17.
Pris? 1900 kr inkl moms, material och fika
Antal medverkande? Högst 10 personer

Mer info här

ordning_small610

 

Workshop: BAKLÄNGESSTICKNING

3 APRIL 11:00–16:00

IMG_5822

Tänk dig att du slipper de aviga varven vid slätstickning, att du slipper steeka koftor och att du alltid har rätsidan emot dig när du stickar mönsterstickning. Låter smart och bekvämt eller hur? Under denna fem timmar långa workshop lär du dig metoden med baklängesstickning.
För att delta krävs grundläggande kunskaper i stickning. Material ingår. Kursen äger rum i min ateljé på Konstepidemin.
Datum: söndag 3 april Tid: 11:00–16:00 Ledare: Anna Bauer Plats: Ateljé 618
Sista anmälningsdag: 29 mars Pris: 950 kr/ person
Betalningen sker på plats med kort, swisch eller kontant. Önskas betalning mot faktura meddela detta innan.

Läs mer och boka här

 

Workshop: DAGBOKSBRODERI

5 – 6 MARS 11:00–15:00

annab2

Testa att göra dagboksbroderi i tyg, papper och naturmaterial. Vi kombinerar broderi och collageteknik och utforskar hur olika material kan kombineras med stygn och text till personliga dagboksbroderier. Två inspirerande, lekfulla och undersökande dagar utlovas. Kursen äger rum i min ateljé på Konstepidemin.

Datum: 5 – 6 mars Tid: 11:00–15:00 (båda dagarna)
Ledare: Anna Bauer Plats: Ateljé 618 Max antal deltagare: 6 personer Pris: 1050 kr/ person Betalningen sker på plats med kort, swisch eller kontant. Önskas betalning mot faktura meddela detta innan.

Läs mer & boka här

 

Kurser Studieförbundet vuxenskolan:

Klänningssömnad ons 13.00 Redbergsskolan läs mer här
Klänningssömnad – helgkurs, 9-10 april, Redbergsskolan läs mer här
Sommarklänning – helgkurs, 11-12 juni, Redbergsskolan läs mer här

klänningsskurs

Innehåll: Den lilla svarta, den tjusiga blå och den ärtigt gröna. Det finns en klänning för varje tillfälle. På kursen fokuserar vi helt på garderobens juvel: klänningen. Vi anpassar mönster efter egna mått och önskemål och går igenom knep och detaljer som hjälper dig att lyckas.

 

Skapande skola workshops:

Linoleumtryck

Vi skär ut bilder i extra mjuk linoleum och trycker på textil.
Antingen trycker vi en stor bild tillsammans med bilder som knyter an till ett tema barnen jobbat med i undervisningen, eller så skapar vi fritt av hjärtats lust.
Läs mer och boka här

 

Brodera din dikt

Vi tittar på gammaldags bonader och nutida craftivism; ..’slöjd-graffiti..’ för att få inspiration till hur broderade budskap kan se ut. Det broderade ordet har lång tradition, men uttrycket kan se mycket olika ut.
Jag går igenom några enkla, användbara stygn, och tips och knep kring broderi.
Vi inspireras av typsnitt från gamla märkböcker och nutida grafik. Brodera din dikt i bokstäver du känner igen från mjölkpaketet eller i snirklig gammaldags stil. För visst förmedlar även typsnittet något…
Upplevelsen i att se orden växa fram stygn för stygn och det lite långsamma, omsorgsfulla i att brodera ett budskap är en fin motpol till dagens snabba och flyktiga meddelanden. Ta med egna dikter!
Läs mer och boka här

 

Virka stort!

Slöjda stort med återbruksmaterial
Vi virkar i storformat av återbrukad textil, tex remsor av gamla t-shirts med riktigt STORA virknålar. Det växer fort och om vi vill kan vi sätta ihop hela gruppens virkningar till en stor gemensam matta eller väggtextil. Eller så piggar vi upp en plats utomhus och virkar något färgglatt direkt på plats!
Mjuk och maffig samtidsslöjd som passar för skapande skola
Läs mer och boka här

 

Djur du aldrig skådat

Mask-workshopDjur vi aldrig skådat, mask-workshop med Anna Elisa Nilson och Anna Bauer.Vi skapar masker som föreställer vanliga djur, sällsynta djur och djur vi aldrig skådat.Hur ser ditt djur ut? Är den snäll eller vild? Är den glad eller sur? Hur ser egentligen ett förvånat öga ut eller en melankolisk mun?Vi undersöker maskernas uttryck och former med hjälp av återbruksmaterial, färg och lim.Workshopen passar för skapande skola.
Läs mer och anmäl här