aktuellt

Pågående och kommande utställningar:

”Knitstart my heart” Kulturen i Lund. 25 september 2021- 15 januari 2023.
https://www.kulturen.com/utstallningar/knitstart-my-heart-anna-bauer/

Konsthantverkarna, Stockholm, 26/8-12/9 2023

Klippans Konsthall, 26/2-21/3 2021 OBS! FRAMFLYTTAD TILL 2023.

Workshop i Hönsestrik:

Kursbeskrivning:
Hönsestrik är en friare form av berättade mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrik hittat nya uttryck i gerillaslöjden.
Hönsestrik är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger mönster och fylla din stickning med eget innehåll.
Kursens innehåll:
Historien bakom Hönsestrik, inspiration, tekniktips, färglära, mönsterkavalkad och självklart stickning!  Vi bekantar oss med Hönsestrik genom att börja sticka ett mindre projekt.
Material:
Ta med egna stickor, rundsticka och/eller strumpstickor nr 2,5 eller 3. Garn finns att köpa på plats till självkostnadspris. Det går också bra att ta med eget garn. 

På de här platserna kommer jag att ha workshop i Hönsestrik under 2022:


Haendigt Hantverksmässa, Höganäs, 11-12 augusti https://haendigt.se/


Workshop i växtfärgning
4 dagar på Konstepidemin i Göteborg.

Datum:
 8-11 september 2022.
Kl 10-17 alla dagar
Plats: Konstepidemin i Göteborg. Hus 5.

Innehåll: 
Vi färgar ullgarn med färgämnen från naturen. Vi går tillsammans igenom hela färgningsprocessen, med förarbete, olika betningar och färgar garn i alla regnbågens färger med bland annat lök, koschenill, indigo, krapp och bresilja. På slutet experimenterar vi med efterbad och överfärgningar som kan ge spännande färgresultat. Du kommer att komma hem med färgat garn som räcker till flera av höstens projekt.
Efter avslutad kurs kommer du att ha ”körkort i växtfärgning”, dvs ha tillräckliga grundkunskaper för att fortsätta färga på egen hand.

Pris: 3800 kr/person. Max 10 deltagare/kurs.
Inkl färgämnen och mineraler. Fika och färgrecept ingår.
Garn finns att köpa på plats till självkostnadspris.

Vi kommer mestadels vara utomhus och följer rådande restriktioner.
Vi håller mestadels till utomhus, men under tak.

Med Eva Zethraeus, keramiker och Anna Bauer, textilkonstnär.

Anmäl dig genom att skicka ett mail till Anna: anna@annabauer.se
Eventuell avbokning senast 2 veckor innan kursstart. Efter det återbetalas endast halva kursavgiften vid uppvisande av sjukintyg.
Mer info om praktiska detaljer, som vägbeskrivning, parkering, tips på övernattning, betalning mm skickas ut ca 2 veckor innan kursstart.

Workshop i växtfärgning på Kinnekulle Tuftakademi, 22-25 augusti 2022.
Läs mer och boka på: https://www.kinnekulletuftakademi.se/kurser/

KURSSPECIAL!
STICKA KONSTEPIDEMIN

2-4 september 2022
Fredag kl 19-21
Lördag och söndag kl 10-17

Kom på fullspäckad inspirationshelg på Konstepidemin i Göteborg med Anna Bauer och Erika Åberg!
Helgen går i färgens och mönsterstickningens tecken och vi inleder fredagskvällen med presentationer och ett samtal mellan oss kursledare om inspiration. Varför vi håller på, vad vi brinner för – hur vi tänker och gör. Under lördagen och söndagen går ni ett pass för Anna Bauer och ett för Erika Åberg. Vi kommer att leta mönster och färger i närmiljön och fantasin, rita och sticka. Föreställande och ickeföreställande. Göra färgkartor och skissa för höstens och vinterns projekt. På Erikas pass kan du välja att antingen bara samla inspiration, rita eller planera ett särskilt projekt eller så ritar du mönster till och påbörjar en halskrage eller ett par halvvantar. Under passet hos Anna blir det fokus på att mönstra och provsticka ett ok till en tröja! Båda dagarna kombinerar du några av dina egna mönster och färger från Konstepidemin och vår helg. Vi avslutar på söndagen med att visa varandra – och så får ni höra lite om våra aktuella bokprojekt.
Anmälan till Anna Bauer: anna@annabauer.se Sista anmälningsdag 1/8 ! Du får en bekräftelse på din anmälan och i god tid före kursen kommer det mer information om vad du skall ta med dig och om helgens program. Priset för härligheten är 2400 kr inkl fika!
Varmt välkommen hälsar Anna och Erika!

📸 @linnearonstrom ur ”Stickat från kust till kust”
📸 Maja Kristin Nylander