Hönsestrik a love story

Hönsestrik är ett kultförklarat sätt att sticka mönster kreativt och helt fritt. Det började i sjuttiotalets Danmark, då Kirsten Hofstätters bok Hønsestrik gjorde stor succé med sitt anarkistiska och politiska anslag. Boken som namngav stilen blev ett begrepp som fick eget liv, och sprider sig nu på nytt som en löpeld inom gerillaslöjden och bland stickare som älskar färg och mönster.
Anna Bauers bok är en hyllning både till hönsestrik och till den friaskaparlusten – att få hitta på lite vad man vill och att sticka på sitt eget sättmed sina favoritfärger.
Med enkla och tydliga beskrivningar på ett antal grundmodeller kan du självkomponera ditt plagg med mönster från bokens alla mönsterblad. Du hittarbåde större och mindre projekt, som kofta, tröja, mössor, vantar och poncho,och i många av beskrivningarna utgår du från dina egna mått. Stickning kan vara så mycket: ett politiskt ställningstagande, avkoppling,gemenskap, och inte minst en hisnande upptäcktsfärd i ditt eget kreativa rum. Låt resan börja.

Din stickning, dina regler!

Hönsestrik a love story
Författare: Anna Bauer
Foto: Camilla Engman och Björn Hellström
Förlag: Roos & Tegnér
ISBN: 978-91-88953-27-8
Utgivningsdatum: 2019-09-18
Boktyp: Inbunden

Du kan köpa boken hos:
ADLIBRIS
BOKUS
AKADEMIBOKHANDELN
Tant Kofta
Makeri 14
GarnR
RIAN Designmuseum, Falkenberg
Hemslöjden Skåne
Tant Hulda
Broderi & Garn, Drottninggatan 31, Göteborg