Kofta och klänning

Kofta och klänning; Sticka och sy dina egna kläder

»Efter framgången med tidigare böcker utkommer nu Kofta och klänning, Anna Bauers fjärde bok, även denna gång med ett innehåll sprudlande av en enorm skaparglädje. De tydliga stick- och sybeskrivningarna är pedagogiskt upplagda. De utvecklas, kompletterade med handfasta praktiska tips om allt från garnval till användning av mönsterpapper, till en oumbärlig hjälpreda. Betyg: Briljant 5/5.« Bibliotekstjänst

Nu vill vi skapa våra egna kläder!
Kofta och klänning har varit min favoritklädsel så länge jag kan minnas: Med dessa plagg i garderoben är du i stort sett hemma, sedan behöver du bara ett par snygga skor och ett läppstift!

I den här boken hittar du grundmönster och beskrivningar till koftor och klänningar som du kan sticka och sy själv. Känslan i att tillverka sina egna plagg är ovärderlig och med lite guidning tillsammans med din egen kreativitet kommer du att kunna skapa fantastiska kläder som verkligen passar dig.

Här finns sju grundmönster till stickade koftor i flera varianter. Du kan själv variera ärmar, kragar eller mönster och sticka efter egna mått. Du får också sex grundmönster på klänningar att sy, där du kan kombinera olika liv, kjolar och ärmar efter egen smak och egna mått. Här finns också två stickade klänningar. Till din hjälp finns en lång rad stick- och sytips, en beskrivning av grundläggande mönsterkonstruktion, där du får veta hur du gör för att justera mönster efter personliga mått, samt ett mönsterbibliotek där du kan välja fritt till dina plagg.


Nedan finns nedladdningsbara PDF-filer till klänningarna i boken.
Skriv ut sidorna på A4 papper och tejpa ihop sidorna enligt anvisningarna.

Lauras Klänning

Well Hello Sunshine Dress

Jackie O Dress

Farfarsklänningen

Den Bästa Klänningen

Baby Penguin Dress

Ärmar

Fickor

Skärp

Pälskrage