Anna Bauers Mönsterbok

 ”Betyg 5/5: Briljant. Anna Bauers stora mönsterbok är en modern, genomarbetad och inspirerande samling av mönster som är användbar för många olika projekt, broderi, pärlplattor, flerfärgsvirkning och framförallt stickning.” Bibliotekstjänst

Här finna massor av mönster såväl gamla som alldeles nya som du kan sticka, virka, brodera i korsstygn eller tvistsöm, eller lägga som pärlplattor. Här finns traditionella och välkända mönster, men också nyritade; prydliga och stillsamma sida vid sida med galna och livsbejakande.

Boken är något så ovanligt som en modern märkbok. Märkböcker var häften som gavs ut i Sverige från 1800-talet och framåt, med förlagor till broderier som kunde pryda örngott, lakan, handdukar, näsdukar och kläder. Märkböckerna från 1930-, 40- och 50-talen är uppskattade på andrahandsmarknaden.

Här har jag samlat mönsterark med bårder, rapporterade mönster och alfabet från mina tidigare böcker och lagt till massor av nyfunna och nyritade. Läs om hur du kan komponera ihop mönster och hur du bäst färgsätter ditt mönster i stickning så att mönstret framträder tydligt.
Låt dig inspireras och sticka en tröja, lägg mosaik på en bordsskiva och brodera på dina kläder!

Boken finns att köpa hos bland andra:
Akademibokhandeln
Adlibris
Bokus
Majornas böcker och Kaffe
Tant Hulda i Lund Shipping outside Sweden!
Stickwick
Tant Kofta
Knuten Garn
Yll och Tyll
Slöjddetaljer

Here you can buy “Anna Bauers Mönsterbok” outside Sweden:
Germany: Maschenwunder
Nordmeerwolle
Iceland: Dottir Dyeworks
Denmark: Oktober Garn