Smörhönan Fanzine

Lystring alla stickare! Jag har fått projektbidrag från Nämnden för Hemslöjdsfrågor (NFH) för att göra två nummer av ett fanzine om stickning. (Hurra!) Nu vill och behöver jag er hjälp! Tema för första numret är START ME UP! och fokuserar på det där läget alldeles i början när varje garnnystan är en skimrande möjlighet…och vad som händer sen…
Det spelar inte så stor roll om resultatet blev en tummetott eller en bal på slottet, det är resan dit jag är intresserad av. Skissar du? Provlappar du? Börjar du med att följa en beskrivning och irrar sedan ut i hittepå och och egna lösningar? Eller är du mönstret trogen? Hur gör du? Hur ser din bästa abrovinch ut? Visa mig!
Skriv en rad och/eller skicka en bild!

Skicka in ditt bidrag innan 15 juli, genom att maila mig på: anna@annabauer.se
Alla som bidrar får ett nummer av fanzinet (så långt upplagan räcker). Glöm inte att skriva din postadress!

Bakgrund:
Ett fanzine är en förkortning av engelskans fan magazine och är en amatörpublicerad/hemmaproducerad tidskrift utgiven av supportrar och fans, med andra lika hängivna som främsta målgrupp. Ett fanzine görs utan vinstintresse och utan annonser. Fanzines finns inom många olika intresseområden, men kanske främst inom punk och annan musik utanför allfartsvägarna och listplaceringarna. I en tid innan internet hjälpte fanzines till att sammanföra likasinnade och sprida kulturyttringen på gräsrotsnivå. Jag vill korsbefrukta formatet fanzine med stickning, med fokus på det egna skapandet.

Nummer 1 av Smörhönan Fanzine kommer att släppas under augusti 2020.